CLEOPATRA EN HAAR EZELINNENMELKBAD

Een icoon van schoonheid die heel lang geleden beauty en verzorging al tot een ware kunst verheven had is natuurlijk koningin Cleopatra. Deze sterke onafhankelijke vrouw was ontzettend creatief en ontdekte ware beauty trucjes die nog steeds werken en goed thuis toe te passen zijn. De zwarte eyeliner met dikke wing opzij (nu weer helemaal hot!) heeft zij echt op de beauty kaart gezet. Ook gebruikte ze (gekleurde) mineralen die als oogschaduw en blush toegepast werden.

Gezond (want een natuurlijke SPF) en prachtig intens van kleur!

Lees verder op de site van Abloom

.

STAR INGREDIËNT – Aloë Vera

“Silent Healer”, een prachtige naam voor een prachtige plant. En zo waar…! De meeste mensen kennen het gebruik van Aloë Vera alleen als kalmerende gel als men te lang in de zon heeft gezeten, maar daarmee doe je deze krachtpatser toch echt tekort. Het is zeker zo dat de gel uit deze vetplant (nee, het is geen cactus!) zeer kalmerend werkt op de huid als deze teveel zon heeft gehad. Maar oh oh, wat deze plant allemaal nog meer voor je huid en gezondheid kan betekenen……

Lees verder op de site van Abloom

.

Pure Producten

Wat is nou eigenlijk het belang van pure huidverzorging? Persoonlijk denk ik dat onze huid (een orgaan!) blijer is met ingrediënten die het minst stress veroorzaken op de huid, die ons systeem “herkent” en in ieder geval de huidfuncties niet verstoren. Minerale olie is typisch zo’n voorbeeld van een ingrediënt die onze huidfuncties niet ondersteund, sterker nog het sluit de huid af. Hierdoor kan je huid niet goed “ademen”, waardoor afvalstoffen zich op hopen met pukkeltjes en rode vlekjes tot gevolg. Het zit helaas in veel cosmeticaproducten, dus let hier op! Op de ingredientenlijst staat minerale olie vaak vermeld als: mineral oil, paraffine liquidum, petrolatum of cerecit.

Waarom een olie

Wat is het belang van het gebruik van een olie? Een olie is een substantie die ervoor zorgt dat er vocht vastgehouden word in je huid. Heel belangrijk, want een droge huid is niet mooi, ziet er ouder uit, en is zelfs ongezond…..Als je huid nl. “barstjes” vertoont dan kunnen bacterieen en virussen naar binnen dringen! Het is dus zaak je huid goed gehydrateerd te houden. Dit doe je door veel water te drinken en vervolgens een olie te gebruiken zodat het water niet verdampt!The Green Goddess Facial Oil is een ware wonderolie! Niet alleen houd de olie vocht vast, er word ook collageen gestimuleerd en afvalstoffen worden goed afgevoerd. Een gezonde stralende egale huid, die soepel aanvoelt en een mooie “glow” heeft. Te koop in de webshop.

Water, water en nog eens water

Heb jij al twee liter water gedronken vandaag? Lastig hé… In enorm veel tijdschriften en beauty tutorials wordt het altijd benadrukt; wie gezond wil zijn, wil afvallen en ook nog een glowy teint nastreeft, moet z’n groentjes en fruitjes eten, veel bewegen én water drinken. Liters water….!

Lees verder op de site van Abloom

 Het belang van natuurlijke huidverzorging

Ik probeer altijd weer bij klanten te benadrukken dat het van belang is je huid te verzorgen. Buiten het feit dat verzorging met de juiste producten en de juiste routine je huid mooi, stralend en gezond kunnen maken, is het holistische aspect van verzorging goed voor jezelf en je innerlijke welbehagen. Probeer echt in de ochtend en in de avond een moment van verzorging (en dus van ontspanning!) in te bouwen. Een mooie huid is je eigen verantwoording , ik kan je helpen, ondersteunen en adviseren, maar uiteindelijk moet je het zelf doen…..). Bij mij kun je terecht voor een intensieve reiniging, effectieve massages, professioneel huid en productadvies, voedingsadvies (met betrekking tot huidklachten/problemen) en een gezellig moment samen J. Thuis ga je dagelijks aan de slag met de natuurlijke huidverzorgingsproducten van The Green Goddess.

Op mijn website vind je van elk product een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Maar neem het allemaal niet te serieus….. Huidverzorging is heel persoonlijk, het moet bij je passen. Ik ben wars van regeltjes en 1-2-3 stappen…… Zoek voor jezelf de fijnste routine, die goed bij jouw leven past. Leer je huid kennen, en kijk hoe deze reageert. Als de huid niet in balans is, werk daar dan eerst aan, ook van binnenuit.

Als je het fijn vind elke dag een masker te nemen, doe dat dan lekker ! Wil je een peeling vaker gaan gebruiken omdat je huid sterker is geworden en je meer wil gaan stimuleren ? Doe gerust ! Uiteraard moet er wel eerst een balans zijn, dat wil zeggen dat de huid niet meer te vet te droog of te gevoelig is. En natuurlijk sluit ik ook nu weer huidziekten/ontstekingen buiten.

Streef ernaar een gezonde mooie sterke huid te krijgen. Er is geen reden te bedenken waarom je geen stralende goeie huid zou kunnen krijgen. Ook huidziekten als rosacea, psoriasis, acne en b.v. exceem, kunnen aanzienlijk verbeteren. Er moet dan wel hard gewerkt worden….

Gebruik bij je dagelijkse verzorgingsroutine je handen, geen watten. In handen zit oer-energie…. Je huid zal er blij van worden ! Alle producten zijn met je handen aan te brengen en in te masseren. Masseer alles (stevig) in, zo heb je weer twee maal per dag alle huidfuncties aangewakkerd en gestimuleerd. Dit werkt ook anti aging ! Lees meer over het aanpakken van rimpels en fijne lijntjes in mijn blog over HUIDPROBLEMEN / rimpels en fijne lijntjes.

.